Wrapning af græs

I takt med årets høst er det ofte nødvendigt at få styr på græs, majs og lignende, som skal bruges i årets løb. For at få styr på det hele er det essentielt at foretage en wrapning af græs, der samler dit græs i baller og på den måde giver dig gode og solide græsballer.

Ved at foretage en wrapning af græs vil græsset blive presset sammen, så det ikke falder fra hinanden, men derimod nemt kan skilles ad og anvendes i de mængder, du har brug for. 

Hos Lydum Maskinstation hjælper vi dig gerne med wrapning af græs. Vi anvender moderne teknologier og maskiner til at udføre arbejdet, så du får det bedste og mest effektive resultat hver gang. 

Wrap græs, og få mest muligt ud af din høst  

Der er flere gode grunde til, at du skal gøre brug af wrapning af græs, hvoraf det vigtigste er, at du kan få tørre og solide græsballer, som kan anvendes som grovfoder, brændsel og meget andet. Opbevaring af græs, når det skal anvendes til landbrug, er altafgørende for, om græsset er brugbart.

Ved at gøre brug af wrapning vil du nemt kunne stable græsballerne et sted, hvor de står tørt. Wrapningen består i, at vi indpakker dit græs som baller, der er beskyttet mod regn og andre former for vådt eller fugtigt vejr. 

Hvordan foregår wrapning af græs?

Vores wrapning af græs sker samtidig med, at græsset snittes fint, og vi foretager tre forskellige former for presning eller wrapning af græs. Vores rundballepresning sker med vores Claas ensilagepresser, der har indbygget snitter og netbinding. Den har en bred pick-up, der sikrer en god opsamling, og her får du baller på 125 cm i diameteren. 

Vores Kverneland med computerstyring sørger for wrapning af ballerne, der allerede ligger på jorden. Denne maskine vil selv samle ballerne op og placerer dem skånsomt på jorden efter wrapning. Vi kan pakke rundballer med forskellige diametre. 

Sidst har du mulighed for wrapning af græs i form af minibigballer. Her får du de firkantede græsballer, hvor vi anvender Claas quadrant 3400 med indbygget snitter.

Ballerne kommer i størrelsen 120 cm i bredden og en højde på 100 cm. Længden kan du selv bestemme, og her spænder størrelsen mellem 100-180 cm.

Maskinen har en høj presningsgrad, hvilket giver os mulighed for at presse meget materiale sammen i ballerne. Dermed vil du ikke får flere græsballer, end hvad der er højest nødvendigt. 
 


Rundballepresning

Claas ensilagepresser med indbygget snitter og folie/netbinding. Den har bred pick-up, der giver en god opsamling.

Har god snitteevne og høj presningsgrad.

Laver baller med 125 cm i diameter.

Balleindpakning

Kverneland med computerstyring, der sikrer ens kvalitet hver gang.

Maskinen tager selv ballen på jorden, og sætter den skånsomt igen efter indpakningen.

Kan pakke rundballer med forskellige diameter .

Minibigballer

Firkant-ballepresning - Claas quadrant 3400 med indbygget SNITTER,

Ballerne er 120 cm brede, 100 cm høje og længden kan reguleres fra 100 til 180 cm.

Presseren har høj presningsgrad, så vi kan presse meget materiale i ballerne. Derfor bliver der aldrig flere baller end højst nødvendigt, når vi presser dem.